Leppävirran ja Varkauden koulukuljetukset uudistuvat syksyllä

Julkisomisteisen Sansia Oy:n liikennepalveluyksikkö toteuttaa Varkauden ja Leppävirran taksilla ja tilausliikenteessä tehtävät koulukuljetukset syksystä 2019 alkaen, ei koske siis avoimessa joukkoliikenteessä kulkevia oppilaita. Käytännössä muutos huoltajille näkyy lasten koulukyyteihin liittyvien poissaolojen ilmoittamisessa.

Sansia Oy:n liikennepalveluyksikkö toteuttaa Varkauden ja Leppävirran koulukuljetukset syksystä 2019 alkaen. Kunnat ovat päättäneet asiasta lautakunnissaan keväällä 2019.

 

Sansia hoitaa kuljetusten kilpailutuksen ja reittien suunnittelun sekä välittää tiedot reittimuutoksista kouluautoihin reaaliaikaisesti. Kunnat tekevät jatkossakin koulukuljetuksiin liittyvät viranomaispäätökset esimerkiksi siitä, kenellä on oikeus koulukuljetukseen.

 

Mikä käytännössä muuttuu elokuussa?

 

Koulukyytiuudistus koskee taksi- ja tilausliikenteessä kulkevia lapsia ja heidän huoltajiaan, joille muutos näkyy ainoastaan lasten koulukyyteihin liittyvien poissa-olojen ilmoittamisessa:

Jos lapsi on sairaana tai ei muusta syystä tarvitse kyytiä, ilmoittaa huoltaja tästä selainpohjaisen järjestelmän kautta. Kyyteihin liittyvistä poissaolosta voi ilmoittaa myös sähköpostilla tai puhelimella. Huoltajat näkevät myös sovelluksen kautta noutoajat ja noutopaikan.

 

Viestin voi laittaa huoletta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Näin reitti on aina ajan tasalla eli kuljettaja tietää, ketkä oppilaista ovat lähdössä kyytiin.

 

Tarkemmat ohjeet kyyteihin liittyvien poissaolojen sähköisestä ilmoittamisesta lähetetään postitse koteihin kesäkuun aikana.

 

Lisätietoja:
Liikennepalvelupäällikkö Päivi Pakarinen, p. 044 718 3326, s-posti paivi.pakarinen@sansia.fi

 

 

 

Sansia on vuonna 2011 perustettu julkisomisteinen palveluyhtiö. Tarjoamme asiakkaillemme hankinta- ja sopimushallinnan sekä henkilöliikenteen palveluja. Lue lisää yrityksestämme ja palveluistamme: www.sansia.fi